lördag 13 september 2008

Gräddbull-vodka

Vaknade igår och var ganska överrtygad om att det var lördag - kändes skönt att "vinna" en extra dag bara sådär :P Cyklade till mammas jobb och åt lunch med henne, och lånade sedan bilen så att jag och Marre kunde handla mat. Vi passade på att kombinera det faktum att vi faktiskt hade bilen och att Willys hade extrapris på pasta - så de kommande månaderna kommer vi inte lida någon direkt pastanöd. Tog det lite lugnt på eftermiddagen, fixade kvällsmat och stack sedan till Old Bull där vi tog en öl med Peppe, Kajsa och en av Peppes kompisar från Kinaresan. Därefter tog vi tåget hem till Peppe och Kajsa - kändes ganska skoj att åka tåg inom Lunds tätort, man gör liskom inte det så ofta :P Väl hemma hos dem tog vi varsin fördrink, och därefter började det intressanta shotandet av gräddbull-vodka (ja, ni läste rätt). Man tar helt enkelt en vanlig gräddbulle, skär ett litet hål i botten, gröper ur en liten mängd av innehållet (ju mindre hål desto mindre alkohol blir det i slutändan) och fyller tomrummet med vodka. Därefter gapar man sanslöst stort, pressar in bullen, tuggar och sväljer. Varmt rekommenderat är att ha hushållspapper i närheten. Denna shot vidareutvecklades sedan till gräddbulle (med kokosöverdrag) fylld med rom, och därefter en gräddbull-baileys. Lustigare shots får man leta efter!

Idag tog vi lite sovmorgon, satt och avnjöt en lång frukost, stack sedan till Högevallsbadet och simmade, och nu håller vi på att baka caramel shortcake. Mums :P

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant! Mitt experimenterande sträckte sig till ett glas sydafrikanskt rödvin när jag kom hem från min "träff" med en f.d arbetskamrat. Vad har du för dig idag- lust att hålla mig sällskap?